"SB" NA LICU MJESTA: Počela masovna imunizacija u Sarajevu, pogledajte šta smo jutros zabilježili ispred dvorane Zetra (FOTO)

U Sarajevu je danas počela masovna vakcinacija građana.

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 0

U prostoru Zetre istovremeno će se moći vakcinisati po 30 osoba, odnosno od 60 do 80 osoba tokom jednog sata.

“Ja imam 81 godinu, muž 91. Jedva smo dočekali vakcinu. Sretni smo, presretni”, govore građani dok čekaju red za vakcine.

Kako se navodi u saopćenju Službe za protokol i press KS, u slučaju lošijih vremenskih prilika, osigurani su prijemni punktovi unutar Zetre, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, tako da građani neće čekati vani.

“Normalno da će sve biti bolje, možeš se kretati, možeš u društvo, možeš svugdje. Zato sam i došao ovdje”, naveo je građanin Sarajeva.

Nastojanja su da se ova prva faza vakcinacije raspoloživim dozama vakcina završi za tri do četiri dana. Riječ je o vakcinama proizvođača "AstraZeneca" i kineskog "Sinovaca".

U fotogaleriji pogledajte šta je jutros zabilježio naš reporter ispred dvorane Zetra.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...