BEĆIROVIĆEVA INICIJATIVA: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i afirmacije antifašističkih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa.

  • Društvo

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 4

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sazvao je sjednicu ovoga doma za utorak, 27. aprila. Delegati bi, između ostalog, trebali raspravljati o glorificiranju Ante Pavelića i Dragoljuba Draže Mihailovića.

Na predloženom dnevnom redu je i delegatska inicijativa Denisa Bećirovića (SDP), kojom Dom naroda PSBiH poziva sve općine i gradove u državi da zabrane bilo koji direktan ili indirektan izraz glorificiranja ili afirmacije dvojice najzloglasnijih ratnih zločinaca i kvislinga na području bivše Jugoslavije - vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića i vođe četničkog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića.

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i afirmacije antifašističkih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa

Isto se predlaže i za sve druge pripadnike nacifašističkih pokreta, organizacija, vojnih formacija i udruženja bez obzira na to koje su nacije ili vjere bili, a koji su u Drugom svjetskom ratu, za vrijeme odsudne borbe protiv nacifašizma kao najvećeg zla u ljudskoj historiji, ratovali ili širili negativnu propagandu protiv antifašističke koalicije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...