MAGAZINOVIĆ OHLADIO ČOVIĆA: "'Non-paper' služi da napravi pritisak na nas da idemo u pravcu usvajanja po željama HDZ-a…"

O "non-paperu" i predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini govorio je potpredsjednik SDP-a BiH Saša Magazinović.

  • Politika

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 7

"Jedan od scenarija ucjene da se Izborni zakon promijeni je blokada održavanja izbora", istaknuo je Saša Magazinović, predsjedavajući Kluba SDP-a u Parlamentu BiH, u novom izdanju dijaloške emisije "Odgovorite ljudima" FTV-a, koja je bila posvećena upravo ovoj temi.

"Izbori se ne mogu održati ako nema budžeta, što smo vidjeli na lokalnim izborima. Mi smo danas u proceduru uputili zakon koji tu situaciju mijenja i kaže, izbori će se održati i onda kad budžet nije usvojen, jer će se finansirati iz privremenog finansiranja. Da otklonimo tu ucjenu sa stola, jer postoji scenarij da, ako neko ne dobije ono što mu se dopada, onda će blokirati."

O tezama koje su aktuelne ovih dana, kaže da "'non-paper' služi da napravi pritisak na nas da idemo u pravcu usvajanja po željama HDZ-a".

"A ovo što dižu tenzije hoće biti, neće biti rata, novi je pritisak na nas. I kad god dignu tenzije, neko negdje nešto krade. Jer, kad dižu galamu, to je dimna bomba za ono", poručio je Magazinović i dodao:

"Neće biti to što oni najavljuju, iz tri razloga. Zato što Čović šuti i radi na Izbornom zakonu. Zato što se Dodik zadužuje 350 miliona po pet posto. I zato što Bakir Izetbegović kaže da će on stati ispred naroda. Nema od toga ništa."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...