STIGLA NAJGORA MOGUĆA VIJEST ZA MAMIĆA: Ima osam dana da plati OVU VRTOGLAVU CIFRU ili...

Iznos koji Mamić mora uplatiti, zapravo je razlika od ukupne, sudskim putem utvrđene, nepripadne koristi od 52.037.435,73 kune.

  • Regija

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 2

Davor Mitrović, sudija Županijskog suda u Osijeku, koji je zadužen za provedbu izvršenja zatvorske kazne Zdravku Mamiću po pravosnažnoj presudi ovog suda, koju je potvrdio i Vrhovni sud RH, izdao je na Mamićevo ime i platni nalog za plaćanje oduzete imovinske koristi.

Riječ je o iznosu od 25.539.718,70 kuna te još 10.000 kuna paušalnog iznosa, kojeg stariji Mamić mora platiti u roku od osam dana. Ukoliko to ne učini, naplata će se, kako stoji u odluci, izvršiti prinudnim putem, a u slučaju nenaplativosti novčane kazne, ova kazna bit će zamijenjena kaznom zatvora.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je na osječkom sudu osuđen na šest i po godina zatvora za učestvovanje u izvlačenju 116 miliona kuna iz Dinama te stjecanje nepripadne imovinske koristi. Iznos koji Mamić mora uplatiti, zapravo je razlika od ukupne, sudskim putem utvrđene, nepripadne koristi od 52.037.435,73 kune.

Osim njega, osuđeni su mu i brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora, Damir Vrbanović na tri godine te poreznik Milan Pernar na tri godine i dva mjeseca zatvora. Što se tiče imovinske koristi, Zoran Mamić mora vratiti 25.894.262,73 kune, a Pernar dva miliona kuna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...