"BRZI ODGOVOR 21": Konvoj američkih vojnih vozila UŠAO U BiH, krenuli prema Manjači (FOTO)

Konvoj vojnih vozila iz sastava 21. komande za podršku američkih Oružanih snaga u Evropi ušao je u srijedu, 21. aprila 2021. godine,u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 26

Riječ je o prvom konvoju vojnih vozila Oružanih snaga SAD-a koji je, sa ciljem prebacivanja ljudstva i opreme za potrebe bilateralne vježbe "Brzi odgovor 21", ušao na teritoriju Bosne i Hercegovine.

 alt

alt

alt

alt

Vježba "Brzi odgovor 21" zajednički je koordinisani događaj Oružanih snaga BiH i SAD-a, a realizirat će se u drugoj polovini maja 2021. godine na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč te na lokaciji kasarne i aerodroma "Dubrave" kod Tuzle.

U narednim danima očekuje se dolazak preostalih američkih snaga, koji će s Oružanim snagama BiH učestvovati u vježbi.

Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...