SVE BOLJE; IMAMO DRASTIČAN PAD BROJA NOVOZARAŽENIH KORONOM: Jesu li ovo stvarne brojke u BiH?

Iz ZZJZ FBiH napominju da, zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani, 84 osobe su pozitivne prema njihovim podacima, a samo KS prijavio je danas 64 nova slučaja zaraze.

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Bosna i Hercegovina danas bilježi 362 nova slučaja zaraze, podaci su to nakon novih Covid-presjeka, napravljenih u 12 sati. Prema podacima entitetskih zavoda, prijavljeno je i 39 smrtnih ishoda u protekla 24 sata.

Iz ZZJZ FBiH napominju da zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani, 84 osobe su pozitivne prema njihovim podacima, a samo KS prijavio je danas 64 nova slučaja zaraze.

COVID-PODACI ZA FBiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.495 uzoraka, od kojih je 84 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 614.965 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 128.134 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 107.788 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljena su 1.124 pacijenta.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 22 nova smrtna ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 4.703.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RS

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, izvršеnо је tеstirаnjе 742 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 242 оsоbe. U istom periodu borbu s opasnim virusom izgubilo je 17 ljudi. 

BRČKO DISTRIKT

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...