AKCIJA FUCZ-a: Na trasi Koridora 5C pronađena četiri neeksplodirana sredstva

Nakon završetka radova, Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, s granicama tehnički izviđene površine upoznala je predstavnika Grada Mostara kao krajnjeg korisnika.

  • Hronika

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Na zahtjev JP "Autoceste Federacije BiH", deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite iz Mostara, Goražda i Livna završili su deminerski zadatak “Koridor 5C Mostar Jug - Buna” na području grada Mostara, ukupne površine 27.852 kvadratna metra.

Područje ovog zadatka pripada lokalnoj zajednici Hodbina koje je tokom ratnih dejstava bilo između linija fronta te je zbog sumnje na miniranost izrađen projekt deminiranja metodom tehničkog izviđanja.

Aktivnosti na ovom zadatku otežavala je izuzetno gusta vegetacija karakteristična za ovo područje, ali su radovi, uz maksimalan angažman deminerskog osoblja, završeni u optimalnom roku.

Tokom izvođenja radova, pronađena su i propisno uništena četiri neeksplodirana ubojita sredstva.

Nakon završetka radova, Federalna uprava civilne zaštite, kao izvođač radova, s granicama tehnički izviđene površine upoznala je predstavnika Grada Mostara kao krajnjeg korisnika, kao i predstavnika JP "Autoceste Federacije BiH", na čiji je zahtjev izvršeno deminiranje.

Federalna uprava civilne zaštite je početkom marta 2021. godine započela deminiranje ove lokacije kao prioritenog i značajnog projekta za provođenje daljnjih aktivnosti na izgradnji autoputa na Koridoru 5C.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...