DOBAR VJETAR U LEĐA ZA JASMILU: Hillary Clinton otvoreno navija za "Quo vadis, Aida?" u borbi za Oscara!

U nedjelju, 25. aprila, biT će održana 93. dodjela Oscara, najznačajnije filmske nagrade u svijetu.

  • Kultura

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 4

Jedan od favorita za osvajanje Oskara u konkurenciji za najbolji strani film je i film bh. rediteljice Jasmile Žbanić. Film "Quo vadis, Aida?" izazvao je pozitivne reakcije širom svijeta, a večeras je na svom Twitter profilu Jasmilin film preporučila i bivša američka državna sekretarka, a zatim i kandidatkinja za predsjednika SAD Hillary Clinton

“Svi koji tek “stižu” pogledati kandidate za Oskara povodom nagrada ovaj vikend, preporučujem “Quo vadis, Aida”. Film priča priču o zločinima u Srebrenici kroz trku jedne žene da spasi svoju porodicu. Film daje bespoštedni uvid na koji način se odvija genocid”, napisala je Clinton na svom Twitter profilu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...