SILA BOGA NE MOLI: Efendija krenuo na teraviju, policajci u Kreševu tražili da ga alkotestiraju

U subotu navečer u mjestu Alagići kod Kreševa policijska patrola zaustavila imama A. B. koji teravih namaz klanja u džematu u Crnićima te su tražili da pristane na alkotestiranje.

  • Društvo

  • 25. Apr. 2021  25. Apr. 2021

  • 9

Kada je krenuo na teravih-namaz u 21:05 sati, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje, a zbog nastupanja policijskog sata u okviru epidemioloških mjera.

Nakon što je imam A. B. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vrijeme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju.

Kako piše portal "Mahalla.ba" u patroli su bila tri policajca koji su kazali da znaju da je ramazan, ali da mora raditi alkotestiranje.

Imam A. B. je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju "puhati u balon" po nalogu komandira Policijske stanice Kreševo, ali i da su za vrijeme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, cestom prošla tri automobila koja nisu zaustavljena niti su vozači alkotestirani.

Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

O ovom incidentu i ponašanju policijskih službenika, Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Kiseljak, u okviru kojeg su i kreševski džemati, je obavijestio kantonalni MUP, a tri policajca će u ponedjeljak i zvanično biti prijavljeni Unutrašnjoj kontroli MUP-a SBK, potvrdio je predsjednik MIZ Kiseljak Nermin Merhemić za portal "Mahalla.ba".

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...