SEMIR OSMANAGIĆ OTKRIO DETALJE: Đoković uskoro dolazi u Visoko, a tokom ljeta dolaze i...

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je neočekivano učešće na "Serbia openu" završio u polufinalu, a nastup u srpskoj prijestolnici je u sklop priprema za Roland Garros.

  • Sport

  • 25. Apr. 2021  25. Apr. 2021

  • 2

Boravak u Srbiji, pred put u Pariz, Novak će iskorititi kako bi posjetio komšiluk, piše beogradski Blic.

Naime, Đoković ima u planu da ponovo obiđe Visoko u Bosni i Hercegovini, što je u intervjuu za "Telegraf" otkrio osnivač i rukovodilac fondacije "Arheološki park — Bosanska piramida Sunca", Semir Osmanagić.

Ekskluzivno: Novak Đoković u posjeti Bosanskim piramidama tri dana Najbolji svjetski teniser i veliki humanitarac Novak...

Posted by Semir Osmanagich on Tuesday, 14 July 2020

- Novak će ponovo doći u maju u Visoko i ovo vam je ekskluzivna informacija, samo da vidimo u kom terminu. Ali, važnije od svega je da se stvorilo jedno prijateljstvo i samo će se produbljivati. On daje podršku ovome što radimo, jer razumije, a mi dajemo njemu za ono što on radi na terenu, rekao je Semir Osmanagić, a sudeći po tome što Roland Garros počinje 30. maja, Novak bi upravo u piramidama u Visokom mogao da se napuni energijom pred napad na titulu u Parizu.

Ovo Novaku neće biti prvi obilazak piramida.

- Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to poslije preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osjećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedjelja. Drugi put je došao polovinom oktobra posle finala Roland Garrosa kada je izgubio od Nadala. U nedelju je igrao meč, u ponedeljak je bio već u Visokom. Ponovo je za jedan dan uspio da prebrodi i zaboravi taj poraz na Roland Garrosu i oporavi se za nova iskušenja, a kao što znamo u januaru je već osvojio Australian open, dodao je Osmanagić, koji je Novakov gost na "Serbia openu".

alt

Osmanagić je potom pokušao Novaka da okarakteriše kao ličnost:

- Imamo nekoliko aspekata Novakove ličnosti. Prvi je sportski. On je najbolji teniser ikada, jedan od najboljih sportista ikada, što znači da ste u sebi morali da spojite nekoliko osobina: rad, talenat i trud i da imate jake psiho-fizičke osobine da biste bili na tronu. Pod brojem dva, on je vrlo mudar mlad čovek. Na mom siteu imam 70 intervjua sa uspješnim sportistima i javnim ličnostima sa 5 pitanja o tome da sami sebe procjene. Od svih ličnosti Novak je dao najkompleksnije odgovore. Jer, Novak razumije da mi nismo samo fizička bića, već da smo kompleksni, jer se sastojimo od materijalnog, energetskog i duhovnog. Mi smo bića koja posjeduju dušu. Novak traži balans duhovnog i fizičkog, on meditira, dosta čita. Vidite da kad on govori svaka rečenica ima svoj početak i kraj, daje mudre odgovore. Čak neki doktori nauka kad pričaju to djeluje zbrkano, ali kod Novaka ne. On je jedna mudrica, kazao je Osmanagić, pa dodao:

- Treći aspekt njegove ličnosti. Vi kad dođete do vrha vi se i finansijski ostvarite. Tek tada nastupa test. Šta uraditi sa tim novcem? Neki samo grabe, grabe i nikad neće i nemaju dovoljno. Novak dijeli, jer je razumeo koncept kada dajete vi ćete dobiti natrag u nekom drugom obliku. On pomaže svakome, to mogu biti zemljotres na Haitiju, ili poplave u Australiji on pomaže. Sjetimo se poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, on je pomagao svima. On nije u obavezi da daje Bosni, Hrvatskoj ili Italiji ali on uspješno prolazi sve te testove, poručio je on.

Pored Đokovića, Visoko će ovog ljeta posetiti i NBA asovi, koji bi trebalo da učestvuju na 3x3 turniru.

- Gradimo teren za basket po FIBA pravilima i plan je da napravimo regionalni događaj humanitartnog karaktera za decu bez roditelja. Želimo da pozovemo tu decu da dođu da spavaju u hotelu u Viskom, da upoznaju NBA zvezde. Ideja je da pozvemo NBA igrače iz regiona da dođu poput Nurkića, Jokića, Dončića, Bogdanovića oba, Vučevića, Marjanovića, Bjelicu, ali i bivše asove Divca, Rađu i Kukoča. Ideja je da se ljudi iz regiona povezuju, rekao je Osmanagić u intervjuu za "Telegraf".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...