PRIPREME U TOKU: Kremlj otkrio kada će doći do DUGOČEKIVANOG SASTANKA Bidena i Putina

Biden je ranije ovaj mjesec pozvao Putina na sastanak kako bi se smirile tenzije narasle oko Ukrajine

  • Svijet

  • 25. Apr. 2021  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Joe Biden možda će se susresti u junu, prenosi u nedjelju ruska novinska agencija RIA, pozivajući se na izvor iz Kremlja. 

Savjetnik za vanjsku politiku Juri Ušakov rekao je da konačna odluka o sastanku još nije donesena, prenosi Reuters. 

"Donijet ćemo odluku na osnovu niza faktora“, kazao je Ušakov, koji je bio ruski ambasador u Sjedinjenim Državma od 1998. do 2008. godine. 

RIA odvojeno prenosi izjavu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je u nedjelju rekao da je prijedlog o susretu dvojice predsjednika primljen "pozitivno" te se trenutno razmatra. 

Biden je ranije ovaj mjesec pozvao Putina na sastanak kako bi se smirile tenzije narasle oko Ukrajine. Rusija je tada odgovorila da će to ovisiti o američkom ponašanju, poručivši Washingtonu da odustane od novih sankcija koje je SAD potom ipak uveo. 

Rusko-američki odnosi prošli su mjesec pali na najnižu razinu od hladnog rata kad je Biden u intervjuu Putina nazvao "ubicom", nakon čega je Moskva opozvala svog ambasadora u Washingtonu. 

SAD je u aprilu sankcije uveo zbog navodnog ruskog miješanja u američke izbore 2020., hibernetičkih napada, pritiska na Ukrajinu i drugog zlonamjernog djelovanja. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...