BOMBA IZ REPUBLIKE SRPSKE: "Dodik prije mjesec dana u tajnosti išao u Moskvu, a kako se tamo proveo, posebna je priča…"

Banjalučki novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu vijest da je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine nedavno tajno otputovao u Moskvu.

  • Politika

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 2

- Milorad Dodik je tajno boravio u Moskvi prije nešto više od mjesec dana.

Proveo se vrlo vrlo loše; Toliko loše da mu je pozlilo.

Dijagnoza Ruskih “Ljekara”: BiH je u MAP-u; Ide u NATO; Dodik je stavio tačku na to, potpisujući već dva puta ANP (Program reformi BiH).

Ok, ta neuspješna tajna posjeta nije za bilborda.

Još manje je za široke narodne mase koje bi je upile preko naših malih TV ekrana.

Ima još gorih vijesti - one nisu ni za iza bilborda.

Rusija uopšte ne da vakcine Sputnik V Republici Srpskoj. Jer su ljuti na Dodika. Iz već navedenih razloga.

Budući da Rusija poštuje integritet BiH, slijedom stvari, vakcinu Sputnik V, ne daju ni BiH. Sve je u haosu; Još 01.02. Slavko Perović, predstavnik RS u Moskvi, je rekao da će tokom tog mjeseca stići 100.000 doza. Nisu stigle.

Ukupno je, prema riječima premijera Radovana Viškovića, u RS stiglo 47.000 doza ruskih vakcina, što zadovoljava potrebe 23.000 stanovnika. Ako mu je vjerovati.

Da velikih problema ima da Sputnik V poleti prema RS, samim tim i BiH, svjedoče upravo izjave Radovana Viškovića, koji je prvo 16.04. izjavio da je RS uplatila Rusiji 13 miliona KM za nabavku oko 400.000 doza vakcine, kao i da je potpisan Ugovor za, kako je rekao, “okvirno 1,2 miliona doza, ako zatrebaju”.

Koliko se Višković sjećao tog 16.04., taj ugovor je potpisan 26.01. ove godine i bilo je dogovoreno “da je rok isporuke vakcina do šest mjeseci i da se mjesečno isporučuje po 50.000 doza”. Što znači da je trebalo već biti isporučeno 150.000 vakcina, ali nije.

Višković je još rekao i da je on, navodno, 14.04. pisao potpredsjednici Vlade Ruske Federacije Tatjani Kolikovoj, a da mu je ona, nakon par dana, otpisala da će za par dana “u Republiku Srpsku krenuti 20.000 doza komponente 1 i 1.300 doza komponente 2 - piše, između ostalog, na svom blogu Slobodan Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...