STRAH U MILORADOVIM REDOVIMA: “Borenović i družina dogovaraju vlast s trojkom koja svoj program zasniva na ukidanju RS-a, pa čak i na HAPŠENJU DODIKA”

Da su u strahu velike oči i da se tada gubi svaka veza s realnošću, potvrđuje izjava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o tome da se vlast u Republici Srpskoj zadužuje da bi kupila izbore, smatra zamjenik predsjedavjućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

  • Mini market

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 2

"Iz te bolesne želje za vlašću, Borenović i njegovi partneri iz opozicije ne samo da vide nepostojeće stvari nego su spremni i na pakt s đavolom samo da budu u vlasti. Otuda, valjda, i njihov dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima s tri partije iz Federcije BiH čiji je program i osnovni cilj građanska BiH, bez entiteta", naglasio je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

On smatra da su “opasnije bubice u glavi nego one na reveru”, aludirajući na posljednji gaf Borenovićevog partijskog kolege, gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, koji je na sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem došao ozvučen.

Špirić upozorava da “Borenović i družina dogovaraju preuzimanje vlasti s trojkom iz Federacije BiH koja svoj program zasniva na ukidanju entiteta, entitskog glasanja, oduzimanju nadležnosti Republici Srpskoj, pa čak i na hapšenju predsjedavjućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika”.

– Takav pakt govori o kakvim opasnim zaduženjima priča Borenović. Za njih je i glavnica i kamata Republika Srpska, koju su spremni predati na upravljanje federalnim partnerima zarad svog opstanka u zajedničkim institucijama. Prvi put nakon 25 godina imamo stranke iz Republike Srpske koje su postale opozicija Republici Srpskoj u zajedničkim organima i to je opasno – naglasio je Špirić.

On je poručio da se s opstankom Republike Srpske, ipak, ne mogu poigravati, jer narod lako prepoznaje “sarajevsku kuhinju i ko je na konaku kod Konakovića”, piše "Srpskainfo".

Špirić je ocijenio da u teškim trenucima za ekonomiju u cijelom svijetu Republika Srpska uspijeva da ostane stabilna te da je cilj opozicije da pokažu kako je ona prezadužena i kako ništa ne funkciniše upravo da bi imali opravdanje što traže način da preko Sarajeva vladaju u Banjoj Luci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...