ERDOGAN SAOPŠTIO RADIKALNU ODLUKU: Turska ide u potpuno zatvaranje od 29. aprila do 17. maja

Turski predsjednik dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prijevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta.

  • Svijet

  • 26. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je danas da se u njegovoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, uvodi potpuno zatvaranje od četvrtka 29. aprila do ponedjeljka 17. maja ove godine.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

„Prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedjeljka, 17. maja, do 5 sati”, rekao je Erdogan.

Dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti će biti odgođeni.Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...