ODLUKA KOJA MIJENJA SVE: Nakon Volva, prelomili i u Renaultu, nijedan automobil te marke neće biti…

Do 2030. godine, Renault će prodavati 90 posto hibrida i električnih automobila.

  • Auto

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Volvo je od prošle godine limitirao brzinu svih svojih modela na 180 kilometara na sat, a sada stiže vijest da će Renault učiniti isto. Renaulti i Dacije imat će ograničenje brzine na 180 km/h te poseban sistem Safety Coach koji automatski kontrolirati brzinu, ovisno o ograničenjima na cesti.

O tome je dioničare izvijestio direktor kompanije Luca de Meo na godišnjem sastanku, a izvještava njemački "Der Spiegel". Jedino zasad nije poznat od kojeg datuma bi počela ta mjera.

Koliko god se ova ideja činila čudnom, ona je logična progresija u autoindustriji. S većim brojem električnih automobila na cestama, pražnjenje baterija je sve veće na višim brzinama… Također, ovu odluku u Renaultu pravdaju i prometnom sigurnošću.

Do 2030. godine, Renault će prodavati 90 posto hibrida i električnih automobila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...