KAKVA BLAMAŽA PREMIJERA HRVATSKE: Saborska zastupnica uhvatila Plenkovića u laži, mora odgovoriti na ova tri pitanja

Nezavisna kandidatkinja Karolina Vidović-Krišto postavila je putem Facebooka pitanja premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću u vezi s INA-om i MOL-om.

  • Regija

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

- U prosincu 2016. godine najavili ste ponovni otkup dionica INA d.d. od MOL-a. Kao što je poznato, po tom pitanju se do današnjeg dana nije ništa, pozitivno za interese RH, dogodilo.

Molim Vas odgovorite mi na sljedeća pitanja:

1. Koliki je sveukupni iznos koji je RH do današnjeg dana isplatila na ime usluga pripreme otkupa dionica od MOL-a?

2. Koliki je sveukupni iznos koji je RH isplatila na ime izgubljenog arbitražnog postupka u Ženevi (uključujući odvjetničke i arbitražne troškove)?

3. Trenutačno stanje arbitražnog postupka s MOL-om u Washingtonu", stoji u objavi Vidović Krišto.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...