ŠIKANIRANJE I PONIŽAVANJE JEDNOG OD NAJBOLJIH VEZNJAKA SVIJETA: Španski mediji o "velikom grijehu" Miralema Pjanića i odluci trenera Barcelone da ga do kraja ponizi

Miralem Pjanić stigao je u Barcelonu pred početak ove sezone iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, bh. veznjak u katalonskom klubu nema ni približnu minutažu kao što je to imao u svojim bivšim klubovima.

  • Sport

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački veznjak propustio je u nedjelju meč između Villarreala i Barcelone zbog povrede, ali je jasno da vjerovatno ne bi ni igrao da je bio u konkurenciji za ovu utakmicu. Ronald Koeman je iz nekog razloga prekrižio Pjanića skoro na samom startu sezone i nikome nije jasno zašto je to uradio.

Pjanić je posljednju utakmicu za Barcelonu odigrao još sredinom marta, kada je upisao 12 minuta u revanšu osmine finala protiv PSG-a (1:1). No, u La Ligi je stvar još gora, jer je bh. reprezentativac zadnji put igrao 24. februara protiv Elchea.

Tada je Pjanić igrao od prve minute, ali ga je Koeman ostavio u svlačionici nakon prvog poluvremena te više nije igrao u španskom prvenstvu, gdje se Barcelona žestoko bori za titulu s Atleticom i Real Madridom.

Čini se da više ni španskim medijima nije jasno šta se dešava sa Pjanićem i zašto Koeman ima takav stav prema njemu, jer je jasno da se radi o veoma iskusnom igraču koji može pomoći Barceloni u finišu sezone.

Pjanić je s Juventusom dominirao u Seriji A i očekivalo se da će njegovo iskustvo koristiti Koemanu, ali čini se da Nizozemac ne misli tako.

O tome je jutros pisao i "Mundo Deportivo", koji je objavio da više nikome nije jasno zašto je Pjanić tako lako otpisan u ekipi. Ispred njega prednost imaju čak i omladinci Ilaix Moriba i Riqui Puig, što sigurno niko nije očekivao pred početak ove sezone.

Novinar "Mundo Deportiva" Xavier Bosch objavio je jutros da više nikome nije jasno koji je Pjanićev "grijeh" i šta je to uradio da Koeman ima takav stav kada je u pitanju njegova minutaža.

"Posljednji put u La Ligi je igrao protiv Elchea 45 minuta i nikome nije jasno šta se tada desilo u svlačionici između njega i Koemana kada ga je izveo iz igre, ali tada se sve promijenilo. Niko ne zna koji je njegov 'grijeh' i zašto jedan tako iskusan igrač ne igra. Možda mu nije pomogla ni izjava za Gazzetu: 'Igram malo i ni sam ne znam što'", piše jutros "Mundo Deportivo" .

Također, u tekstu se navodi da je Pjanić pokazao veliki profesionalizam nakon finala Kupa kralja, gdje uopšte nije bio u sastavu, ali je proslavio s ekipom trofej i nije pokazao koliko je, zapravo, nezadovoljan s tim što je Koeman uradio.

"Kada stvari idu dobro, ali i kada idu loše, ekipa je uvijek najvažnija i uvijek će biti tako", poručio je Pjanić nakon Kupa kralja, što je mnoge oduševilo, jer je jasno da mu baš i nije lako.

Za nadati se da će se stvari promijeniti do kraja sezone i da će Koeman konačno dati Pjaniću šansu da opravda svoj dolazak u klub. Nizozemac to do sada nije uradio, jer je Pjanić samo jednom u sezoni uspio da započne dvije utakmice zaredom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...