VUČIĆ O NON-PAPERU: “Ovo je smislio neko lukaviji od mene, sumnjam na jednu ženu”

Dodao je da je to neko ko je upućen u odnose na Balkanu te da su “umreženi interesi” i Srbije i Albanaca.

  • Regija

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je non-paper o Kosovu smislio neko mnogo pametniji i lukaviji od njega.

Dodao je da je to neko ko je upućen u odnose na Balkanu te da su “umreženi interesi” i Srbije i Albanaca.

- Noćas sam u pola dva to čitao kad sam se vratio iz Brisela, taj non-paper je sastavljao neko ko je mnogo pametan, mnogo pametniji od mene, mnogo lukaviji. Vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao ovaj drugi non-paper nego prvi – rekao je on.

Dodao je da je taj papir smišljao neko ko je mnogo pametan.

- Jedna ključna stva,r to je priznanje nezavisnog Kosova koje je užasno – evo vam 90 posto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama – rekao je on.

Kako je kazao, oko 50 ljudi u svijetu se bavi pitanjem Kosova i sumnja na jednu osobu.

- Riječ je o fantastično pametnoj ženi, jer smatram da niko drugi ne bi mogao da sastavi i napravi – rekao je on i dodao da će se politički motivi tek raspravljati.

Kazao je da dijalog počinje tek 15. maja te da će stručnjaci iz cijelog svijeta “potrčati da kažu ‘ne’ ii ‘da'”.

Prištinska “Koha” pod oznakom “ekskluzivno” objavila je vijest da je došla u posjed dokumenta, tzv. non-papera o promjeni granica na Balkanu.

Taj prištinski list tvrdi da su dokument o kom bruji region, ali i Zapad, sastavile Francuska i Njemačka i da je namijenjen nastavku dijaloga Beograda i Prištine, a predviđa okvir za daljnje pregovore, piše B92.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...