PLENKOVIĆ PROŠETAO PELJEŠKIM MOSTOM: "Najesen ćemo u potpunosti povezati jug s ostatkom Hrvatske" (FOTO)

Hrvatski premijer Andrej Plenković prošetao je u utorak poslije podne Pelješkim mostom, piše "Dubrovački vjesnik".

  • Regija

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 3

Dionicu dugu tristotinjak metara prešao je u pratnji resornog ministra prometa Olega Butkovića i direktora "Hrvatskih cesta" Josipa Škorića, koji su ga upoznali s dinamikom radova na mostu. Istaknuto je da je već postavljena polovina rasponske konstrukcije mosta te da će se Komarna i Brijesta spojiti u septembru ove godine.

imagePlenković obišao gradilište Pelješkog mosta u pratnji ministra Olega Butkovića (Foto: Tonči Plazibat/Cropix)

- Danas smo se imali priliku prvi put prošetati Pelješkim mostom. Preostale su još 24 rasponske konstrukcije koje će doći tijekom svibnja iz Kine. Most napreduje i najesen ćemo povezati jug s ostalim dijelom Dubrovačko-neretvanske županije te ostvariti teritorijalni integritet RH. To je i najveće postignuće ovog projekta, vrijednog 526 milijuna eura - kazao je Plenković.

imageFoto: Tonči Plazibat/Cropix

I ministar Butković zadovoljan je dinamikom radova na Pelješkom mostu, piše "Dubrovački vjesnik".

- U prometnu infrastrukturu ulažemo više od 25 milijardi kuna, ali Pelješki most ima simboličan značaj. Uprkos pandemiji koja je zadesila čitav svijet, radovi na mostu napreduju i, na svu sreću, nije bilo velikih zastoja. Do kraja rujna će biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a već početkom naredne godine most će biti spreman za tehnički pregled - pojasnio je ministar Oleg Butković, naglašavajući da bi kompletan projekt Pelješkog mosta sa pristupnim cestama trebao biti završen do ljeta 2022.

imageFoto: Tonči Plazibat/Cropix

- S pelješke strane je spojena konstrukcija u dužini od 210 metara, a s neretvanske 320 metara. U zadnjem tjednu svibnja dolazi i zadnja pošiljka dijelova za rasponsku konstrukciju. Radovi napreduju i na pristupnim cestama mostu. Probijen je i drugi tunel Kamenice u dužini 499 metara i optimistični smo što se tiče završetka druge faze radova na pristupnim cestama. Na kraju ostaju treća i četvrta faza, takozvana stonska obilaznica.

imageFoto: Tonči Plazibat/Cropix

Nakon početnih teškoća, radovi napreduju. Ključna mjesta na trasi, tuneli Supava i Polakovica se užurbano rade. Između ova dva tunela će se graditi most preko stonskog zaljeva, dužine 500 metara. U splitskom škveru je završen najduži čelični element za taj most, dužine 93 metra - pojasnio je Škorić.

imageFoto: Tonči Plazibat/Cropix

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...