RADONČIĆEV AUTO-MOTO KLUB VIJEĆNIKA OPĆINE CENTAR: Memo Haljevac, arogantni vijećnik SBB-a, na sjednicu se javljao iz automobila dok je "đirao" po gradu, da bi na kraju završio u... (VIDEO)

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u utorak sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

  • Mini market

  • 28. Apr. 2021  28. Apr. 2021

  • 0

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u utorak sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona “Asim Ferhatović Hase”. Prije navedene odluke, Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke Općinskog vijeća od 29. jula 2020. godine (o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu).

Kao što je poznato, u uslovima pandemije sjednice se održavaju online. Ovakav format održavanja sjednica imali smo priliku već vidjeti na sjedicama Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, Skupštine KS i drugih kantona, kao i niza općina u našoj zemlji. Zastupnici i vijećnici na sjednicu su se uključivali uglavnom iz vlastitog doma ili stranačkih centrala.

Načelnik Srđan Mandić u utorak se na sjednicu odazvao iz Kabineta načelnika, a nekoliko vijećnika iz Velike sale Općinskog vijeća Centar. Na taj način su pokazali poštovanje prema dignitetu Općinskog vijeća, kao i odgovornost prema građanima koji su ih izabrali na prethodnim izborima.

Za sve suprotno od toga pobrinuo se kadar Fahrudina Radončića Sulejman Memo Haljevac iz Saveza za bolju budućnost. Bivši pobjednik reality showa "Farma" srbijanske televizije "Pink", antitalentovani slikar, autor kičerajskog YouTube sadržaja "Đir sa Memom", kojim je samo nastavio maltretirati korisnike ove popularne platforme istim umotvorinama kojima je očarao i gledaoce "Farme", pokazao je svoj raskošni nihilizam prema kolegama iz Vijeća i građanima "prisustvujući" sjedinici iz automobila (istine radi, taj automobil i jeste radno mjesto vijećnika Haljevca).

Sramno je i zdravom razumu neobjašnjivo da se jedan vijećnik na sjednicu javlja dok po gradu jurca automobilom. Osim cinizma koji pokazuje prema predstavničkom tijelu u koje je izabran i kolegama i građanima, vijećnik Haljevac je istovremeno, naočigled i zgražavanje svih, dugotrajno i uporno kršio član 33. stav 1. Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u kojem stoji:

"Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije da koristi mobilni telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju, ukoliko nema, odnosno ne koristi opremu koja omogućava komunikaciju bez angažovanja ruku za vrijeme vožnje. Vozač ne smije da koristi audio, odnosno videouređaje na način da ne čuje zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju niti da preduzima druge radnje koje ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom."

Nažalost, iako je bilo neophodno da to urade, vijećnici nisu upozorili kolegu Haljevca na ovo skandalozno ponašanje.

Odmah nakon otvaranja rasprave, za riječ se iz automobila javio Radončićev vijećnik da "nabrzaka odradi svoje", ispucao par frazetina nedostojih i nekadašnjim uličnim prodavačima farmerica i potvrdio da " je (auto-moto) Klub vijećnika SBB-a za to da stadion Koševo napokon postane bordo, to jest 'Ferhatović Hase'“.

Naravno da nije imao nikakav doprinos konstruktivnoj raspravi, već samo par kratkih upada "u vezu", tek toliko da građani shvate kakve greške prave s olovkom na izborima, ali je i za to kratko vrijeme uspio da se posvađa sa predsjedavajućim Općinskog vijeća, koji je naredio službi da Haljevca isključi iz diskusije. 

A o posljednjem javljanju je suvišno i pisati. Skitanje tokom sjednice završio je u jednom od sarajevskih parkova.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...