"POJEDINI GRADOVI MOGLI BI SE PRIBLIŽITI GRANICI...": Meteorolog Nedim Sladić objavio prognozu za 1. i 2. maj

Proteklih dana je u BiH bilo nestabilno vrijeme, a 1. maj u Bosni i Hercegovini obilježit će uglavnom stabilne vremenske prilike bez većih mogućnosti za padavine.

  • Vijesti

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 0

- Naime, glavnina poremećaja zadržat će se sjevernije i zapadnije od naših područja, zbog čega možemo očekivati duže intervale sunčanog vremena, ali i pojačan južni i jugozapadni vjetar, s kojim će se temperature zraka značajnije podići i to će usloviti znatno topliji 1. maj u odnosu na prošlogodišnji - prognoze su meteorologa Nove BiH Nedima Sladića.

U jutarnjim satima temperature zraka će se kretati između 12 i 18 stepeni, dok su najviše dnevne temperature uglavnom između 23 i 29, a na sjeveru i sjeveroistoku BiH moguće su temperature do 31 stepen.

- Ovim temperaturama pojedini gradovi mogli bi se približiti čuvenoj granici "vrelog dana", no premještanjem fronta 2. maj će biti nestabilniji, s nižim temperaturama zraka, ali i dalje dosta toplo - kazao je Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...