FINO SE IGRAJTE, NEMOJTE DA VAM ZOVEMO IZETBEGOVIĆA: Emir Hadžihafizbegović podnio krivičnu prijavu protiv Ahmeda Imamovića

Nakon što je reditelj Ahmed Imamović pisao Vladi FBiH i Vladi KS tražeći razrješenje Emira Hadžihafizbegovića sa pozicije člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju, glumac i direktor Kamernog teatra 55 odlučio je da se obrati javnosti.

  • Kultura

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 8

"U povodu iznesenih laži koje u medije plasira građanin Ahmed Imamović, obavještavam javnost da sam protiv istog podnio krivičnu prijavu putem svog advokata na Opštinskom sudu u Sarajevu.

Neistine koje iznosi građanin Imamović, nemaju nikakve veze sa mojim članstvom u Upravnom odboru Fondacije za kinematografiju, jer ja nemam nikakvu političku funkciju, osim što sam član jednog od organa stranke SDA, i stoga nisam u sukobu interesa kao član Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju.

Svoje laži i klevete građanin Imamović morat će dokazati na sudu", stoji u saopćenju Hadžihafizbegovića.

Podsjetimo, obojica su članovi Stranke demokratske akcije. Hoće li se Izetbegović umiješati u ovaj sukob na kulturnom krilu svoje stranke, možda ćemo saznati narednih dana. A možda i nećemo.

(S. B.)    

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...