LAGUMDŽIJA U NEOBRANOM GROŽĐU; OGLASIO SE O FORMIRANJU NOVE POLITIČKE STRANKE: “Ja s ovim nemam ništa”

Naglašava da se to ne može uraditi "samo tako".

  • Politika

  • 29. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 4

Bivši predsjednik SDP-a i jedan od osnivača Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) Zlatko Lagumdžija prokomentarisao je za Klix.ba najavu formiranja nove političke stranke, koja za cilj ima ujedinjenje nekoliko partija.

"Svako ko piše i povezuje mene na bilo koji način sa ovim 'projektom', podvaljuje i priča gluposti. Ja s ovim nemam ništa", rekao je.

Kaže da je o pravljenju nove stranke ujedinjenjem DF-a, Platforme za progres, Socijaldemokrata BiH i Građanskog saveza saznao sa portala Klix.ba.

"Svakome ko može nešto učiniti da se okrupni i pokrene bh. alternativa vladajućim strukturama, samo mogu poželiti sreću. Nama danas više nego ikada treba nova politika, kao i novi način vođenja te politike i države", dodao je.

Naglašava da se to ne može uraditi "samo tako".

"Na način da će doći drugi ljudi i nastaviti populistički i površno pokrivati svoje privatne, prijateljske i porodične ambicije i ciljeve", zaključio je bivši ministar vanjskih poslova BiH.

Podsjetimo, kako smo sinoć pisali, prije mjesec do dva, održan je prvi sastanak na inicijativu Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres, koji je ponudio Željku Komšiću da naprave novi politički projekt, što bi značilo gašenje Demokratske fronte.

Nakon sastanka u Sarajevu, uslijedili su razgovori i u Tuzli. Oko Platforme za progres (PZP) i Demokratske fronte (DF) trebali bi se okupiti i Socijaldemokrati BiH (Enver Bijedić), Građanski savez (GS) i Pokret Socijalne pravde i demokratije (SPD).

Ove stranke su već dogovorile zajednički nastup 2022. godine, a još je preostalo da dogovore formu u kojoj će nastaviti djelovanje.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić potvrdio je za Klix.ba informaciju o razgovorima o formiranju nove stranke u kojoj bi se okupile partije ljevice i centra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...