ERDOGAN OKONČAO OVISNOST O INOSTRANSTVU: Turska je ušla u superligu u proizvodnji eksploziva nove generacije

Erdogan je govorio na svečanosti otvaranja pogona za proizvodnju energetičkih materijala u Fabrici za proizvodnju raketnih i eksplozivnih materijala MKEK Barutsan.

  • Svijet

  • 29. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 1

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otvorio je danas u Ankari pogon za proizvodnju energetičkih materijala, te poručio kako je njegova zemlja ušla u super ligu u proizvodnji eksploziva nove generacije, javlja Anadolija.

Erdogan je govorio na svečanosti otvaranja pogona za proizvodnju energetičkih materijala u Fabrici za proizvodnju raketnih i eksplozivnih materijala MKEK Barutsan.

“Više nećemo biti ovisni ni o kome po pitanju naših aviobombi, municije, projektila”, rekao je Erdogan, govoreći o značajnom napretku koji odbrambena industrija njegove zemlje bilježi u posljednjem periodu.

Ukazao je i na sam značaj otvaranja današnjeg pogona, prenosi Al Jazeera.

Zadovoljiti sve potrebe turske vojske

“Turska je ovim pogonom ušla u super ligu proizvođača eksploziva nove generacije”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Modularni sistem baruta isporučivan iz inostranstva sada u potpunosti proizvodimo domaćim pogonima.”

Erdogan je poručio kako nastoje da turska Institucija za mašinsku i hemijsku industriju što prije postane struktura koja će, u uskoj saradnji s privatnim sektorom, zadovoljiti sve potrebe turske vojske, okončati ovisnost o inostranstvu, te u isto vrijeme biti podrška kako Turskoj, tako i prijateljima ove zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...