FADIL NOVALIĆ UPUTIO PORUKU POVODOM 1. MAJA: “Sačuvajmo zdravlje i radna mjesta, a Vlada nastavlja pomagati…”

"Veći prihodi od direktnih poreza, rast broja zaposlenih, kao i povećanje industrijske proizvodnje te izvoza, samo su neki od pokazatelja da mjere Vlade Federacije BiH daju rezultate", kazao je Novalić.

  • Društvo

  • 30. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, u ime Vlade FBiH i lično ime, poruku povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada.

- Još jedan Praznik rada dočekujemo suočeni s izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, ali i s nadom da ćemo naći rješenje za ove probleme. Iako se primjećuje blago poboljšanje, svjesni smo da je epidemiološka situacija još veoma ozbiljna. Stoga je važno da se nastavimo pridržavati naredbi i preporuka struke kako bismo očuvali ono najbitnije, svoje i zdravlje drugih. Naša je obaveza da stalno dajemo sve od sebe kako bismo pomogli našim sugrađanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao - istaknuo je Novalić. 

Naglasio je da zvanični podaci o pozitivnim ekonomskim trendovima u Federaciji BiH ohrabruju i pokazuju da se treba nastaviti s mjerama podrške koje su donijele stabilizaciju privrede i dale pozitivan efekt u očuvanju radnih mjesta. Veći prihodi od direktnih poreza, rast broja zaposlenih, kao i povećanje industrijske proizvodnje te izvoza, kazao je Novalić, samo su neki od pokazatelja da mjere Vlade Federacije BiH daju rezultate.

- Naravno, na tome nećemo stati. Finaliziramo program podrške i uskoro očekujemo početak provedbe mjera iz novog paketa, koje podrazumijevaju finansijsku pomoć privredi te zdravstvenim ustanovama - dodao je Novalić. 

Opredjeljenje Vlade FBiH je, kazao je, da privredu u što skorije vrijeme vrati na nivo koji je bio prije pandemije te da stvori pretpostavke za održiv i ubrzan ekonomski rast u narednim godinama. 

- Pandemija koronavirusa još nije prošla, stoga svi zajedno moramo težiti tome da sačuvamo zdravlje te zadržimo postojeća i stvorimo uslove za otvaranje novih radnih mjesta kako bi građani imali priliku za rad i dostojanstven život od svog rada - navodi se u poruci premijera Novalića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...