KAKAV RAZLAZ, KAKVI BAKRAČI: Dodik krije da manji entitet ide ka bankrotu (VIDEO)

Iza priče o mirnom razlazu, koju ponovo potencira Milorad Dodik, zapravo se kriju stvarni problemi građana manjeg bh. entiteta.

  • Mini market

  • 30. Apr. 2021  01. Maj 2021

  • 6

Naime, ekonomski stručnjaci kažu da je ovaj entitet na sporom ali sigurnom putu ka bankrotu. Vlasti nemaju novca za servisiranje osnovnih programa kao što su PIO i zdravstveno osiguranje, a da ne spominjemo ranije preuzete međunarodne obaveze.

Mislili su da će novac dobiti iz kreditnog aranžmana s MMF-om koji nije uspio. Važno je izvući živu glavu, a to podrazumijeva dizanje kredita po vrlo visokoj kamatnoj stopi prodavanjem entitetskih obveznica.

A umjesto o zaduživanju, vlast u RS-u na sjednici Narodne skupštine ponovo će raspravljati o tzv. razdruživanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...