KUHA U SUSJEDSTVU: Oštra poruka Aleksandra Vulina Zdravku Krivokapiću, SPOMINJE I SREBRENICU

Zdravko Krivokapić je, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, čestitao Albinu Kurtiju stupanje na dužnost predsjednika Vlade Kosova.

  • Regija

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 3

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru Kosova Albinu Kurtiju.

Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000 vakcina te primjećuje da je Krivokapić “pažljivo sročio čestitku kako niko ne bi pomislio da Kosovo za njega nije država”.

- Kada priča o Srebrenici, Krivokapić se poziva na međunarodno pravo, kada šalje izraze ”najdubljeg poštovanja Kurtiju”, ne spominje Rezoluciju 12 44. Na zdravlje mu bile vakcine iz Srbije, a na čast čestitke Kurtiju - poručio je Vulin.

Podsjećamo, mediji su objavili Krivokapićevu čestitku Kurtiju, a na fotografiji čestitke vidi se da je datirana 2. aprila.

Krivokapić je, u ime Vlade i u svoje ime, čestitao Kurtiju stupanje na dužnost predsjednika Vlade Kosova.

U čestitki je naveo da vjeruje da će evropska perspektiva dvije države predstavljati dodatnu vrijednost u bilateralnim odnosima, zasnovanim na principima dobrosusjedstva i međusobnog uvažavanja.

“Uz najbolje želje za uspješno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja”, poručio je Krivokapić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...