KOMŠIĆ NAZVAO STVARI PRAVIM IMENOM: "Čovićevo nazivanje građanske države islamskom državom nije ništa drugo nego..."

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je za "Oslobođenje" jučerašnji intervju Dragana Čovića za "Večernji list".

  • Politika

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 32

- Čovićevo nazivanje građanske države islamskom državom nije ništa drugo nego govor tipičnog naciste. Tako govore svi desničarski neofašistički i neonacistički "političari".

To mogu biti "evropske vrijednosti" samo ako je nacizam pozitivna evropska vrijednost, a normalnim ljudima je jasno da nacizam nije vrijednost. Ono što je evropska vrijednost jeste sistem državnog uređenja zasnovan na građanskom konceptu - poručio je Željko Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...