"I GROB, I ROB! ŠTA NAM JOŠ SPREMATE?": Trgovcima je prekipjelo, svoja prava traže na ulici, pogledajte šta je zabilježio fotoreporter “SB-a” u Sarajevu… (FOTO)

Proteste ovog sindikata podržala grupa "Ženski marš", koja je u posljednjih mjesec dana organizovala dva protestna okupljanja u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 3

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine za Praznik rada održava proteste u Sarajevu, jer kako kažu, ovaj dan za njih ne znači ništa te će ukazati na svoje stanje.

Nakon okupljanja na Željezničkoj stanici, planirana je vožnja kroz Sarajevo sa zaustavljanjima ispred tržnih centara, a okupljanje je predviđeno u Velikom parku, piše Klix.ba.

Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, u najavi ovog dešavanja kazala je za portal Klix.ba da je 1. maj i najbolji datum za proteste i bunt, jer trgovci skoro uvijek rade na taj dan.

"I inače bi 1. maj trebao biti obilježen kao dan na koji će sindikati artikulisati zahtjeve i boriti se za radnička prava. Inače smo svjedočili da se Praznik rada obilježava na izletištima, uz muziku, roštilj i zabavu, što se sada znatno promijenilo zbog pandemije, ali bez obzira na to, taj dan bi trebao biti povod da se svi radnici ujedine i upute svoje zahtjeve vlastima. Prvi maj u BiH, zapravo, već decenijama nije praznik rada", navela je Beširović.

Proteste ovog sindikata podržala je grupa "Ženski marš" koja je u posljednjih mjesec dana organizovala dva protestna okupljanja u Sarajevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...