SPREMITE SE; NEDIM SLADIĆ OTKRIVA ŠTA NAS ČEKA DO KRAJA DANA: Na područje BiH dolaze oblaci koji donose…

U ponedjeljak će vjetar okrenuti na sjeverni smjer pa će se temperatura spustiti za 5 do 7 stepeni te će jutra biti svježija i ugodnija.

  • Društvo

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 0

Prema mjerenjima u 10 sati, najtopliji grad je Sarajevo sa 25 stepeni, što nije baš čest slučaj, kazao je meteorolog Nedim Sladić.

U većem dijelu zemlje bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a moguće su i padavine u večernjim satima.

- Na područje BiH dolaze oblaci, zbog nakupljanja oblačnosti, može doći do kratkog pljuska i kiše. Preovladavat će sunce koje će pokušati probiti umjerenu oblačnost i temperature zraka će biti više u odnosu na prosjeke. One su danas u rasponu od 23 do 29 stepeni lokalno, na sjeveroistoku moguće do 30 stepeni - pojasnio je meteorolog Nove BiH.

Od ponedjeljka će vjetar promijeniti pravac, što će za posljedicu imati niže temperature zraka.

- U ponedjeljak će vjetar okrenuti na sjeverni smjer pa će se temperatura spustiti za 5 do 7 stepeni, ali će jutra biti svježija i ugodnija. Temperature zraka oko 20 stepeni, 25 u Hercegovini. Cijelu sedmicu će obilježiti uglavnom sunčano vrijeme kroz umjerenu oblačnost. Oko sredine sedmice jača jugo, koji će povisiti temperature zraka. Već idućeg vikenda temperature zraka mogle bi se približiti brojci od 30 stepeni - kazao je Sladić.

Dodao je da je temperatura mora sada od 15 do 16 stepeni te da bi se oni najhrabriji mogli i okupati.

- More bi trebalo biti 18 stepeni i više da bi došlo do nekog donjeg limita predviđenog za kupanje - kazao je Sladić, javlja N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...