GORI U UKRAJINI: Grad Gorlovka zasut granatama, DNR tvrdi da se spema veći napad…

Ukrajinske snage bezbjednosti minobacačkom paljbom zasule su jučer predgrađa Gorlovke, koja je pod kontrolom pobunjene Donjecke Narodne Republike, saopćila je kancelarija DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

  • Svijet

  • 02. Maj 2021  

  • 0

Precizirano je da je ispaljeno ukupno deset granata kalibra 82 mm.

Gorlovka se nalazi na liniji razdvajanja, 40 kilometara sjeverno od Donjecka i redovno je meta granatiranja od strane ukrajinske vojske. Prije početka sukoba u gradu je živjelo oko 250.000 ljudi.

Zamjenik komandanta Narodne milicije DNR-a Eduard Basurin kaže kako nije isključeno da će Kijev pokušati da izazove provokacije tokom današnje proslave Vaskrsa u Donjecku i Marijupolju.

Prema njegovim riječima, obavještajci su uočili isporuke municije ukrajinskoj vojsci, u automobilima sa simbolima Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

U Donbasu su na snazi dodatne mjere za osiguranje primirja, koje u potpunosti zabranjuju razmjenu vatre, razmiještanje naoružanja u blizini naselja, ofanzivne, izviđačke i diverzantske akcije.

Uprkos tome, vatreni okršaji se nastavljaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...