PANIČNE REAKCIJE IZ MOSKVE: „Zapad vodi planiranu političku kampanju čiji je cilj obuzdavanja Rusije…“

Moskva je dugi niz godina predlagala partnerima iz Evropske unije da probleme koji se pojavljuju rješavaju postojećim diplomatskim sredstvima.

  • Svijet

  • 02. Maj 2021  

  • 2

Zapad provodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije, izjavila je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Dodala je da je Rusija “dugi niz godina predlagala partnerima iz Evropske unije da probleme koji se pojavljuju rješavaju postojećim diplomatskim sredstvima”, ali da je svake godine sve jača tendencija da se svim problemima – i realnim, i umišljenim – namjerno pridaje javni karakter.

“Svaki naš pokušaj da se to prevede u tokove konstruktivnog dijaloga Unija je blokirala”, rekla je Zaharova za ruske medije, prenosi Tanjug.

‘Uzvratne mjere’ iz Moskve

Kazala je da su i svi potezi Rusije u vezi sa sankcijama prema osmero zvaničnika EU-a isključivo “uzvratne mjere na apsolutno neprijateljske korake kolektivnog Zapada”.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je u petak da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osam državljana zemalja EU-a i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije.

Na ruski “crni spisak” uvršteni su, između ostalih, predsjednik Evropskog parlamenta David Sassoli, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i zamjenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...