STJEPAN KLJUJIĆ DUBOKO REZIGNIRAN: "Gadi mi se trenutna politička situacija. Žao mi je branitelja. DAYTON SE NIJE SMIO DESITI"

Naglašava kako nema intelektualne ekipe koja će se zalagati za ideju cjelovite, suverene Bosne i Hercegovine, za napredak i bolje uslove života.

  • Društvo

  • 03. Maj 2021  04. Maj 2021

  • 2

Nekadašnji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, političar, novinar, pisac, istinski patriota Stjepan Kljujić za Radiosarajevo.ba kratko je komentarisao aktuelna dešavanja i bolne datume. 

"Duboko sam razočan i gadi mi se trenutna politička situacija u Bosni i Herecegovini. Sramotno je da se 2. maj u Sarajevu nije obilježio na dostojan način, toliko je loših uspomena. Žao mi je branitelja, beskrajno sam tužan, boli me kad vidim u kakvoj su situaciji, koliko samo nepoštovanja", ističe Kljujić. 

Naglašava kako nema intelektualne ekipe koja će se zalagati za ideju cjelovite, suvere Bosne i Hercegovine, za napredak i bolje uslove života.

Prema njegovim riječima, referendum o nezavisnosti BiH je najznačajniji događaj u historiji BiH i najveći uspjeh Bosne.

"Mi smo govorili po cijenu glave ne damo Bosnu, kakve podjele. Alija Izetbegović je pogriješio, Dayton se nije smio desit. Bio je referendum, pisao sam o tome u svojoj knjizi, gdje su i Srbi rekli DA za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Ali, čemu sad priča o tome. Dodik nije inteligentan čovjek kad traži odvajanje, sve je besmisleno. Ovo što je ostalo na vlasti to su mali fašisti, izdajnici, nema zdrave pameti", kazao je Kljujić i poručio kako zaborav ne smijemo dozvoliti. 

Izdani su najbolji ljudi naglašava Kjujić, otišle su ljudske gromade, mladost također odlazi, neko to mora zaustaviti, a perspektiva se mora promijeniti. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...