SULJAGIĆEV NOVI ŽESTOKI UDAR NA HADŽIFEJZOVIĆA: "Poenta pojavljivanja Dodikovih plaćenika u medijima je…"

Podigla se velika prašina nakon jučerašnjeg komentara direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića, koji je, nakog gostovanja Thimotyja Lessa i njegovih tvrdnji da "Bošnjaci nemaju vojsku" te da će, "ako napadnu bh. Srbe, imati problem sa Srbijom i izgubit će moralni integritet", postavio pitanje Senadu Hadžifejzoviću.

  • Mini market

  • 04. Maj 2021  04. Maj 2021

  • 5

- Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu? - poručio je jučer Suljagić.

No, ni tu nije bio kraj.

Suljagić se ponovo oglasio na Twitteru:

- Poenta pojavljivanja plaćenih lobista Milorada Dodika u medijima - predstavljenih kao analitičara, da se balija ne dosjeti - a potom i regurgitacija njihovih stavova u drugim medijima, nema za cilj da ovdašnju javnost uvjeri u neminovnost podjele BiH. Naprotiv, oni pretenduju da postignu efekt koji je u ljeto 1991. postigao tzv. historijski sporazum Srba i Muslimana, naime da uljude i normalizuju ideje o podjeli kod Srba koji se još sjećaju sankcija, međunarodne izolacije i siromaštva, kao što je "historijski sporazum" normalizovao R. Karadžića. Dodana vrijednost je da te i takve Srbe uvjeri da među nama ima onih koji podržavaju ideju podjele zemlje: ostale će se već dati uvjeriti hrđavim kašikama. Plašenje međunarodnim kontekstom je plašenje mačke rešetom. Da nismo imali tako mnogo prijatelja 1995. ARBiH bi bila u BL. Prije rata, seoski alkoholičari, u sve bijelim potkošuljama, sjednu na gajbe i uz pive klipače raspravljaju: "Šta li misli Amerika?" Danas se to zove Senad Hadžifejzović - poručio je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...