"SB" NA LICU MJESTA: U Sarajevo stigao Oliver Varhelyi, pogledajte ko ga je dočekao na aerodromu (FOTO)

Komesar Evropske unije za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi stigao je danas na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a našoj zemlji bit će isporučene i vakcine protiv koronavirusa.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2021  04. Maj 2021

  • 0

Kako je ranije najavljeno, BiH bi trebala od EU dobiti 214.000 vakcina.

“Isporuke će biti redovne i na sedmičnom nivou, počevši od sutra do augusta. Za Zapadni Balkan je predviđeno više od 650.000 vakcina, a Bosna i Hercegovina će dobiti 213.822 kao pomoć za zdravstvene radnike i ranjive kategorije”, saopćeno je juče iz Evropske komisije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi i savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexander Schallenberg održat će danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo konferenciju za novinare povodom primopredaje prvog kontingenta vakcina protiv Covida-19 za Bosnu i Hercegovinu iz Evropske unije.

Tegeltija će, također, održati sastanak s komesarom Varhelyijem na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

“Putujem na Zapadni Balkan kako bih prenio jasnu poruku: Stalo nam je! Stalo nam je do naših partnera i do njihovih zdravstvenih radnika i najugroženijih. Isporuka vakcina potvrđuje našu kontinuiranu predanost pružanju podrške, kao što to činimo od izbijanja pandemije. Zajedno jači!”, poručio je ranije Varhelyi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...