"SB" NA LICU MJESTA: Tegeltija, Višković i Novalić sastali se sa delegacijom Svjetske zdravstvene organizacije, evo šta je rekao Kluge o pandemiji u BiH...(FOTO)

Delegaciju WHO predvodio je direktor Regionalne kancelarije za Evropu Hans Kluge.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2021  

  • 2

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i premijeri RS i FBiH, Radovan Višković i Fadil Novalić, sastali su se u Sarajevu sa delegacijom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Delegaciju WHO predvodio je direktor Regionalne kancelarije za Evropu Hans Kluge. Sastanku su prisustvovali i ministarica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević  i ministri zdravlja/zdravstva RS i Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon dašnjeg sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i premijerima FBiH i RS-a, Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, Kluge je iskazao zahvalnost svima koji su stali na prvu liniju u borbi protiv pandemije.

"Htio bih da a pohvalim zdravstvene vlasti kada je u pitanju koordinacija u borbi protiv koronavirusa u BiH. WHO želi da sarađuje sa svim nivoima vlasti, kako bi bi se zdravlje stavilo na vrh političkih prioriteta", kazao je Kluge, javlja Klix.

Dodao je da će WHO i dalje raditi na zagovaranju distribucije vakcina, kao i nastaviti ću propagirati važnost njihove pravedne raspodjele u panevropskoj regiji.

"Moramo svi shvatiti da ovo nije rutinska imunizacija nego hitna imunizacija koja se bori protiv globalne pandemije. Jedini način da što prije okončamo pandemiju je solidarnost. Vidim svjetlo na kraju tunela, međutim nije vrijeme za opuštanje, ono što se trenutno dešava u Indiji može se desiti svugdje. Ukoliko se mjere naglo popuste problem se lako može vratiti", istakao je Kluge.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, u fotogaleriji, pogledajte detalje sa današnjeg sastanka i pressice. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...