INZKOV IZVJEŠTAJ IZAZVAO PANIKU U DODIKOVOM KABINETU: Prvi se javio Radovan Kovačević - "To nije utemeljeno na argumentima"

"Republika Srpska nastavlja na sve raspoložive načine da štiti svoju ustavnu poziciju na onaj način na koji je to Dejtonski sporazum propisao, bez obzira na političke želje nekog, da li visokog predstavnika ili bilo koga drugog iz Sarajeva ko na jedan flagrantan način očigledno vrši uticaj na visokog predstavnika", rekao je Kovačević.

  • Politika

  • 04. Maj 2021  04. Maj 2021

  • 5

- Kritike visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka prema Republici Srpskoj, Miloradu Dodiku i institucijama RS-a su stvari na koje smo već navikli - izjavio je Radovan Kovačević, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

- One nikada nisu utemeljene na argumentima, Dejtonskom sporazumu. Utemeljene su samo u njegovom odnosu prema Srpskoj, a on je očigledno takav kakav jeste u Sarajevu, a to je da Republika Srpska ne treba da postoji – izjavio je Kovačević za Radio Republike Srpske.

alt

Kovačević je istaknuo da je to još jedan dokaz zbog čega je od izuzetnog značaja da Vlada i institicije RS-a redovno podnose svoje izvještaje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Kovačević je poručio da RS nastavlja svoju institucionalnu borbu za svoj ustavni položaj unutar dejtonske BiH.

- Republika Srpska nastavlja na sve raspoložive načine da štiti svoju ustavnu poziciju na onaj način na koji je to Dejtonski sporazum propisao, bez obzira na političke želje nekog, da li visokog predstavnika ili bilo koga drugog iz Sarajeva ko na jedan flagrantan način očigledno vrši uticaj na visokog predstavnika – rekao je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...