"SKY SPORT", EKSKLUZIVNO: Jose Mourinho prelomio, najvažnija odluka novog trenera Rome u vezi je s Edinom Džekom

Rimski klub prvo je u jutarnjim satima saopštio kako klub napušta aktuelni trener Paulo Fonseca, a zatim je objavio kako je njegova zamjena Mourinho, koji je dogovorio saradnju do juna 2024. godine.

  • Sport

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 0

Naravno, ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini zanimalo je šta će se desiti s bh. napadačem Edinom Džekom po dolasku Mourinha, a "Sky Sport Italia" dao je odgovor na to pitanje.

Prema njihovim informacijama, 58-godišnji stručnjak želi zadržati Džeku u Romi i on će mu biti prvi napadač u novoj sezoni, ali Jose je već izrazio želju za određenim promjenama.

Tako je, tvrdi "Sky Italia", od rukovodstva Rome tražio novog golmana, napadača koji će biti rezerva za Edina te još jednog centralnog veznjaka.

Roma nije u mogućnosti Joseu dovesti velika pojačanja. Posebno će se morati snalaziti s ekipom koju imam i vidjet ćemo kako će Mourinhov tim izgledati u narednoj sezoni.

Najviše razloga za zabrinutost ima armenski fudbaler Henrikh Mkhitaryan, koji nije u dobrim odnosima sa Mourinhom, i to još iz perioda dok su sarađvali u Manchester Unitedu.

"Moj odnos sa Mourinhom je bio najkomplikovaniji sa jednim trenerom u karijeri", rekao je Mkhitaryan i dodao:

"On samo želi da pobjeđuje i to je jedino što traži od igrača, ali to nije uvijek lako. Bilo je konflikata, ali nisu imali utjecaja na naš posao i uspjeli smo da osvojimo tri trofeja", rekao je prošle godine nekadašnji fudbaler Uniteda.

Jose Mourinho osvojio je u trenerskoj karijeri sve što je mogao. Vodio je Benficu, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham, a 2010. godine je s Interom u Italiji osvojio Scudetto i Kup, kao i trofej Lige prvaka.

Mourinho stigao, dionice Rome u svega nekoliko minuta porasle za čak 26 posto

Portugalski stručnjak Jose Mourinho nije dugo čekao na novi angažman nakon otkaza u Tottenhamu, a odlučio se na povratak u Italiju, gdje je svojevremeno s dosta uspjeha vodio Inter.

Čim je potvrđen Mourinhov dolazak na Olimpico, dionice Rome porasle su u svega nekoliko minuta za 26 posto.

To najbolje pokazuje koliko je Mourinho jak u svijetu fudbala i koliko znači njegovo ime. Bez obzira na to što nije imao zapažene rezultate u posljednje vrijeme, Posebni je "na cijeni".

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će voditi Romu i priznao je da su strastveni navijači bili presudni u njegovom odabiru novog izazova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...