O HALIMI BRUJI CIJELI SVIJET: Doktori su se preračunali, na iznenađenje svih, mlada žena rodila devetorke...

Devetorke se rađaju iznimno rijetko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i nerijetko se dogodi da ne prežive sve bebe.

  • Šareni svijet

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 2

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dvije više nego što su ljekari za vrijeme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od rijetkih u svijetu koje su rodile zdrave devetorke.

Trudnoća Halime Cisse (25) iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države koji su joj odlučili pomoći.

Čim su ljekari u martu rekli da će Halima trebati posebnu specijalističku njegu, vlasti su joj omogućile prijevoz i ljekarsku njegu u Maroku, gdje je u utorak rodila carskim rezom.

Dvije sedmice provela je u bolnici Point G u glavnom gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gdje joj je, nakon posredovanja predsjednika vlade Malija Baha N’Dawa, pružena kvalitetnija njega.

“Novorođenčad – pet djevojčica i četvorica dječaka i njihova majka su dobro”, rekla je ministrica zdravstva Malija Fanta Siby.

Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi ljekara u Maliju i u Maroku, ali dvije "dodatne" bebe, dječačić i djevojčica, sve su iznenadili.

Devetorke se rađaju iznimno rijetko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i nerijetko se dogodi da ne prežive sve bebe.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...