OŠTRA REAKCIJA NAŠE STRANKE: Sebija Izetbegović mora hitno podnijeti ostavku ili biti smijenjena

Iz Naše stranke otkaz 13 anesteziologa ocjenjuju kao čin profesionalne odgovornosti i građanske hrabrosti.

  • Politika

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 2

Povodom otkaza 13 anesteziologa u KCUS-u, reagovao je Klub poslanika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Iz Naše stranke otkaz 13 anesteziologa ocjenjuju kao čin profesionalne odgovornosti i građanske hrabrosti. Dodaju da je to čin buđenja društvene svijesti da KCUS s trenutnom upravom više nije institucija na koju možemo računati kad je u pitanju zaštita građana, pogotovo od pandemije, ali također treba ispitati koliko je u stanju brinuti o zdravlju uopšte.

"Za takvo stanje najodgovornijom smatramo direktoricu Sebiju Izetbegović. Podsjetimo, prije više od mjesec dana 17 anesteziologa napisalo je pismo u kojem tvrde da su respiratori čiji je dobavljač bila firma 'Srebrena malina', neispravni. Sebija Izetbegović je dezavuisala javnost tvrdeći da je to pismo stvar interne komunikacije u KCUS-u u cilju skretanja pažnje na probleme s kojim se susreću te njihovog rješavanja. Javnost je tako umirena s vjerom da će se ti problemi i riješiti. Prošlo je mjesec dana i imamo slučaj da anesteziolozi masovno napuste KCUS", kazali su i, kako piše "Klix", dodali da to znači da ništa od problema koje su uočili, nije riješeno.

Nastavljaju da rade u suprotnom, s obzirom na nezadovoljstvo radnika, ostat će jedina uposlenica te ustanove, a zasad je sigurno da ta ustanova služi zadovoljenju jedino njenih ambicija.

"Novonastala situacija je, također, dokaz da je bilo nužno održati tematsku sjednicu koju smo u više navrata zahtijevali od rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Nikad u dvije godine svog mandata nismo imali priliku da razmatramo izvještaje o radu KCUS-a, što nam je u nadležnosti. Nadamo se da će predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović povodom otkaza 13 anesteziologa konačno sazvati traženu i neophodnu sjednicu", istaknuli su.

Također, smatraju odgovornom i Vladu FBiH u čijoj je nadležnosti KCUS.

Pitaju premijera Fadila Novalića i ministra zdravstva Vjekoslava Mandića: "Šta još treba da se desi pa da tu instituciju stave u službu građana?“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...