AKO ŽELITE VIŠE PRIVATNOSTI NA VIBERU: Skriveni razgovor i još nekoliko opcija će vam dobro doći

Tekst prenosimo s hrvatskog "Tportala".

  • HiTec

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 0

Viber je korisna aplikacija za dopisivanje i videopozive, a makar pruža razinu privatnosti, i dalje neke najkorisnije značajke skriva duboko u izbornicima. Upravo je zato prije početka korištenja poželjno provjeriti postavke za privatnost koje se nalaze u izborniku More > Settings > Privacy. U njemu ćete pronaći postavke za sve, od ograničenja broja kontakata do privatnih razgovora.

Odredite tko vas smije pozvati u grupni razgovor

Za ovu korisnu značajku potrebno je ući u postavke te možete birati želite li pozive omogućiti svima ili samo sačuvanim kontaktima. Za aktivaciju značajke uđite u Settings > Privacy > Control Who Can Add You To Groups i birajte jednu od mogućnosti, objašnjavaju iz Vibera.

Zaključajte ekran Vibera dok radite na računalu

Ponekad više osoba ima pristup vašem stolnom računalu, no to ne znači da s njima morate dijeliti svoj Viber. Dok koristite Viber za stolna računala, možete postaviti lozinku koja otključava sučelje aplikacije. Više informacija o ovom načinu rada možete pronaći u More > Set a Viber-screen Lock.

Upravljajte statusima aktivnosti i pročitanih poruka

Ne želite da drugi znaju da ste pročitali njihove poruke ili kad ste zadnji put bili u aplikaciji? Sve možete urediti preko sigurnosnih postavki. Uđite u More > Settings > Privacy > isključite status ‘Online’ / ‘Seen’.

Koristite skrivene razgovore

Neki su razgovori jako privatni i traže povećanu razinu sigurnosti - za to koristite skrivene razgovore zaštićene PIN-om. Za pristup opciji uđite u More > Settings > Privacy > Hidden Chats.

Čuvanje privatnih informacija

Viber, prema službenoj stranici, nikad neće tražiti osobne podatke od korisnika. Većina neželjenih poruka koje šalju hakeri i prevaranti automatski se blokiraju, no nažalost, nekoliko ih uvijek prođe. Neke od njih izgledaju kao da ih šalje Viber. Službene poruke iz Vibera imaju plavi bedž i dolaze u specijalnom obliku razgovora, a sam Viber vas nikad u porukama neće pitati za stvari poput broja kreditne kartice ili koda za provjeru autentičnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...