WALTER SABATINI JE DOVEO DŽEKU U ROMU: Sada ima VRLO JASNU PORUKU za Mourinha

Roma je jučer na zvaničnoj stranici saopštila da će Jose Mourinho preuzeti trenersku klupu ovog tima u novoj sezoni.

  • Sport

  • 05. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 0

Čelnici Rome odlučili su da neće ponuditi Paulu Fonseci novi ugovor na kraju ove sezone, a umjesto njega na trenersko mjesto stiže Jose Mourinho koji je prihvatio poziv s Olimpica.

Italijanski mediji danas su odmah počeli da špekulišu o sudbini Edina Džeke koji je bio na izlaznim vratima Rome jer je poznato da sa Fonsecom nije baš u dobrim odnosima.

Džeko i Fonseca imali su nesuglasice početkom ove godine zbog čega je bh. napadač htio da napusti klub. Na kraju je Dijanamt ostao, a Fonseca je odlučio da mu oduzme kapitensku traku.

Bilo je skoro sigurno da će Džeko na kraju ove sezone da napusti Romu, ali nakon što je potvrđeno da Fonseca odlazi čini se da se situacija mijenja. Mnogi vjeruju da Mourinho neće pustiti tek tako da Džeko ode jer je jasno o kakvom napadaču se radi.

Džeko je već nekoliko sezona ponajbolji igrač Rome, a ove sezone nema učinak kao inače zbog jasnog razloga da mu je minutaža dosta manja nego što je navikao.

O svemu tome pričao je danas i bivši sportski direktor rimskog kluba Walter Sabatini koji je najzaslužniji što je Džeko stigao u Romu iz Manchester Cityja na ljeto 2015. godine.

Sabatini je oduševljen što će Mourinho doći u Romu i jasno je poručio da ne smiju tek tako pustiti Džeku da napusti klub ovog ljeta.

"Dolazak Mourinha je 'zemljotres' koji je bio potreban ovom klubu. Njegov dolazak sigurno budi nadu da se stvari mogu promijeniti i da će se Roma vratiti u sami vrh Serije A. Sretan sam što je došao i vjerujem da je ovo pravi potez čelnika kluba", rekao je Sabatini i onda se osvrnuo na Džeku.

"Siguran sam da bi svaki trener stavio Džeku u početni sastav. On je veoma moderan napadač i pokaže cijelom timu što je pokazao u Romi. On je igrač Rome i mislim da će ga Mourinho zadržati u ekipi. Bilo bi zaista smiješno da se traži novi napadač, a u ekipi imate Džeku".

Upalio je automobil i krenuo prema Splitu da dovede Edina Džeku

Ugledni novinar Gianluca Di Marzio nedavno je na svojoj zvaničnoj stranici objavio dio priče o tome kako je uopšte došlo do Džekinog transfera u rimski klub kada je mogao da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru.

No, tada je Sabatini bio je odlučan u dovođenju bh. napadača i učini je sve da se taj transfer ostvari.

"Moramo dovesti jakog napadača. Umoran sam više od potrage za pravim napadačem. Moramo naći pravog, a on igra za Manchester City i zove se Edin. Nazovite ga odmah jer želimo da ga kupimo", govorio je Sabatini.

Nekoliko dana kasnije uspostavljen je kontakt s Džekinim agentom i u Romi su bili iznenađeni kada su shvatili da zaista imaju šansu da dovedu bh. napadača. Džeko se tada nalazio na odmoru u Splitu i Sabatini je čak automobilom krenuo tamo kako bi sklopili dogovor.

"Krenuli su automobilom iz Venecije za Split i mislili su da će put trajati kratko, ali su se prevarili. Putovali su dosta duže, ali su bili odlučni da dovedu Džeku. Nakon pet sati i dimne zavjese u automobilu od svih cigareta koje je ispušio Walter oni su došli na destinaciju. Ručali su s Džekom u jednom restoranu i postigli dogovor. Pokazali su da se sve može kad se hoće", piše Di Marzio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...