TURCI ZADIVILI CIJELI SVIJET: "Turkish Airlines" postao je jedan od prvih velikih avioprijevoznika koji je ove godine...

Usto, operativni troškovi smanjeni su za gotovo milijardu dolara, a potrošnja goriva smanjena je za 47 posto, broja zaposlenika za 38 posto, a marketing i prodaja za 42 posto.

  • Ekonomija

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 0

"Turkish Airlines" postao je jedan od prvih velikih avioprijevoznika koji je ove godine zabilježio dobit, jer su mu prihodi od tereta pomogli da prevlada oštar pad broja putnika uzrokovan pandemijom koronavirusa.

Turska nacionalna aviokompanija ostvarila je u prvom tromjesečju 2021. neto dobit od 61 milion dolara, suprotno procjenama analitičara koji su očekivali gubitak od oko 42 miliona dolara, piše "Daily Sabah".

U istom razdoblju 2020. godine ova kompanija je zabilježila gubitak od oko 240,3 miliona dolara.

"Turkish Airlines" ostvario je ukupne prihode od 1,8 milijardi dolara od januara do kraja marta ove godine, što je 29 posto manje nego u prvom tromjesečju prošle godine.

Prihod od prijevoza skočio je 77 posto na godišnjem nivou, na 824 miliona dolara, dok je prihod od putničkog prometa opao 55 posto, na 901 milion dolara.

Usto, operativni troškovi smanjeni su za gotovo milijardu dolara, a potrošnja goriva smanjena je za 47 posto, broj zaposlenika za 38 posto, a marketing i prodaja za 42 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...