STJEPAN KLJUJIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Hrvatska je prodala bosanske Hrvate, pokažite mi šta su Bošnjaci dobili s kvislinzima..."

Stjepan Kljuić, bivši član Predsjedništva BiH, rekao je da su Bošnjaci u BiH u političkom smislu usamljeni. Istaknuo je kako je "referendumsku BiH Sarajevo prodalo". Također, kazao je da Bošnjaci nisu ništa dobili s "kvislinzima pojedincima".

  • Politika

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 4

“Referendumsku Bosnu je Sarajevo prodalo. Sarajevo je bilo 80 posto BiH u svemu. Onda je počela eliminacija. Ako jednu ženu, koja je bila činovnik, postavite za direktora televizije, otjera Hadžifejzovića. Pa je stavite u 'Energoinvest', nema ga, nema 'Vranice', 'Hidrogradnje', 'Šipada'. BiH je pod kraj šezdesetih godina izrasla u strašnu državu. Onda su naši ljudi svhatili da je budućnost u stvaranju velikih firmi. Pojavio se 'Feroelektro' – od Toronta do Pekinga imao 24 predstavništva”, rekao je.

Da li je opstanak Bošnjaka povezan s opstankom BiH?

“Pazite, je li vi mislite da su Bošnjaci nešto dobili s ovim kvislinzima pojedincima? Mijenjaju imena, mijenjaju naciju. BiH će biti. Kakav će unutra biti raspored i život, to je drugo pitanje. Bit će slabije i slabije. Ali, niko jedan narod ne može ekskomunicirati i uništiti”, izjavio je Kljuić.

Kljuić: Hrvatski entitet propušten u Daytonu

Kljujić je kazao da je hrvatski entitet propušten u Daytonu, te da je “Hrvatska prodala bosanske Hrvate”.

Današnja Hrvatska, kako je rekao, ne može ništa – jer nema politiku.

Plod politike

Odnosi Hrvata i Bošnjaka su na najnižim granama, a to je plod politike, istaknuo je.

“To je plod politike takve. Prvo Zagreba, onda Herceg-Bosne. Hrvati su u tom sukobu bili veće žrtve. Ali, rušenje Starog mosta, Dretelj, Čapljina, simbol koji je međunarodna zajednica prihvatila. Bio sam 17 puta u Haagu”, rekao je.

“Svađao sam se s Tuđimanom oko Muslimana, Bošnjaka. Govorio je da nema kadrova. Sada kada bi se Tuđman iz groba pojavio – ja bih se izvinio. Kada uzmete kadrove danas, to je najgori šljam koji vlada. Povezani su”, rekao je Kljujić.

“Oni bojkotiraju izbore u Srebrenici, onda potpišu s Grujičićem ugovor”, dodao je Kljuić.

On je u "Pressingu" kazao da, s obzirom na godine, iskustvo, nema pravo na optimizam.

“Ako su Turci vladali 400 godina, Bosna preživjela. Preživjet će i ovo. Trpjet će ljudi, ali ja se nadam da ove fašističke ideje o podjeli BiH neće proći”, zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...