"SB" NA LICU MJESTA; VLADA FBiH ODLUČILA: Zabrana kretanja bit će prolongirana, i to od... (FOTO)

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva zaključio je u utorak da je epidemiološka situacija povoljnija u odnosnu na prethodni period.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 0

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održana je sjednica, na kojoj je, između ostalog, razmatrano eventualno prolongiranje policijskog sata, odnosno zabrane kretanja.

Podsjećamo, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva u utorak je zaključio da je epidemiološka situacija povoljnija u odnosnu na prethodni period.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 75 slučajeva na 100.000 stanovnika. Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

- Predložen je nastavak postepenog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja od 23 do pet sati, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom – predložio je Krizni štab FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...