ADVOKAT ADAMOVIĆ ODGOVORIO DIREKTORICI KCUS-a: "Sebija tvrdi da je nisu obavijestili, mi imamo materijalne dokaze"

"KCUS, umjesto da se bavi problemom, menadžment obrne tezu i stavi nadzor nad ljekarima", istaknuo je advokat Vlado Adamović.

  • Društvo

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 2

Vijest da je 13 anesteziologa dalo otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, izazvala je veliki broj reakcija. Tokom jučerašnjeg dana o ovome su se oglasili iz KCUS-a saopćenjem u kojem su naveli da direktorica ove ustanove nije bila obaviještena o problemima u radu i otkazu. 

- U cilju istinitog informiranja javnosti, menadžment i Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dužni su reagirati na medijske neistine i konstrukcije u vezi sa zahtjevom za prekid radnog odnosa 13 anesteziologa. Čudi naprasna odluka da se zahtjevi za raskid radnog odnosa podnesu nakon što su menadžment i Krizni štab krenuli u rješavanje problema na koje su u svom pismu ukazali anasteziolozi - navodi se, između ostalog, u pismu. 

O tome šta su sve poručili iz KCUS-a, možete pročitati u ovom tekstu. 

Povodom tog saopćenja, danas se oglasio i Vlado Adamović, advokat koji zastupa 13 anesteziologa koji su jučer dali otkaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). On je odgovorio na optužbe direktorice Sebije Izetbegović da nju nisu obavijestili o problemima u radu i otkazu.

- Ova grupa ljekara je još od oktobra prošle godine izvještavala linijom subordinacije. Ima Klinika, šef disciplina, pa onda oni obavještavaju direktoricu. Znači, procedura je takva i o tome postoje materijalni dokazi. E, sad, da li je to igra gluhih telefona pa profesorica kaže: 'Mene nisu obavijestili ljekari', a zapravo je trebala pitati šefa disciplina i šef klinike: 'jesu li vas obavještavali, pa zašto vi niste mene obavijestili' - istaknuo je advokat Adamović. 

Kako prenose "Nezavisne", istaknuo je da postoje materijalni dokazi i da to nije nikakva priča.

- Postoje dopisi koje su slali. Ovdje se sada pokušava napraviti zamjena teza s tvrdnjom to su ovi što su pisali pismo pa su zbog toga otišli. Doktorice stoje zbog svega što su napisale u dopisu. Pa zbog toga su i dale otkaz. Umjesto da se bave problemom, oni obrnu tezu i stave nadzor nad ljekarima. Gdje je tu rješenje - kaže Adamović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...