"SB" NA SARAJEVSKOM AERODROMU: U BiH stigla vrijedna donacija Poljske, pogledajte o čemu se radi... (FOTO)

Riječ je o 32 palete u kojima se nalaze zaštitna odijela i zaštitne maske.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 1

Republika Poljska osigurala je dodatnu zaštitnu opremu Bosni i Hercegovini za borbu protiv pandemije, koja je danas vojnim avionom dopremljena u Sarajevo.

Riječ je o 32 palete u kojima se nalaze zaštitna odijela i zaštitne maske.

Primopredaji opreme prisustvovali su ambasador Republike Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH.

Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizira u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju.

Ističući kako se u ovom kontingentu nalazi 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 zaštitnih maski, Lindenberg je zahvalio Ministarstvu sigurnosti BiH na odličnoj saradnji u realizaciji ove pošiljke.

“Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama Zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz vrlo prijateljskih odnosa koje imamo“, kazao je Lindenberg.

Brković je zahvalio narodu i vladi Poljske na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

“Hvala vam na ovoj pomoći, koja sadrži 32 palete zaštitnih maski i odijela koja će izuzetno dobro doći u borbi protiv pandemije Covida-19 u BiH“, rekao je Brković i dodao da se radi o zaštitnim maskama FFP2 i FFP3.

Inače, Poljska je već tri puta slala pomoć BiH za borbu protiv pandemije, i to u maju i junu prošle i u martu ove godine, kada su dostavljene hirurške i zaštitne maske, uniforme, antigenski testovi te sredstva za dezinfekciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...