A SADA, SPEKTAKL: Novak Đoković i Semir Osmanagić u čudesnoj podzemnoj ekspediciji (VIDEO)

Novak Đoković je imao privilegiju da uđe u prostor u koji ljudska noga nije kročila u posljednjih pet hiljada godina.

  • Šareni svijet

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 1

Treća posjeta najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića piramidama i prahistorijskim tunelima u Visokom počela je 3. maja. Ovaj putm Novak je došao sa suprugom Jelenom i djecom Stefanom i Tarom, kako je i najavio prošle godine.

Najuzbudljiviji događaj posjete bila je ekspedicija Novaka i Semira duboko u podzemne tunele, u sekciju ispunjenu vodom, koja je zatvorena za posjetioce.

Novak je imao privilegiju da uđe u prostor u koji ljudska noga nije kročila u posljednjih pet hiljada godina.

U punoj zaštitnoj opremi, s kacigama i baterijama, mala tročlana istraživačka ekipa bila je u mogućnosti da vidi dokaze gradnje tunela i suhozidova milenijske starosti.

Kretali su se po tlu s otopljenom glinom u koju su noge upadale i teško se izvlačile, hladna voda im je prolazila kroz zaštitnu opremu, a onda su se provlačili ispod niskih svodova.

Atmosferi su doprinosili kristalno bistra i čista voda, odlično disanje, tajanstveni ‘nevidljivi’ pratioci i osjećaj potpunog mira.

Na kraju tunela, ušli su u komoru iz koje vode dva nova tunela, ali su bila ispunjena šljunkom. Tu su predahnuli, opustili se i osjetili nevjerovatan duhovan spokoj.

Novak je govorio o saradnji, prijateljstvu i miru kao viziji budućnosti, a Semir o komunikaciji, razumijevanju i gostoprimstvu koje dolazi is srca Bosne i Balkana.

Pogledajte video s ove uzbudljive ekspedicije:

Napomena: Sve lokacije u Visokom, piramide, tuneli i park ‘Ravne 2’ otvoreni su za posjete svih 365 dana u godini.

(Piramidasunca)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...