KAKAV DEGENEK: Hrvatski MMA borac Ante Delija teško nokautiran, pogledajte kakvu je grešku napravio...

Hrvatski MMA borac Ante Delija doživio je težak porazu na otvaranju PFL teškaškog turnira.

  • Sport

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 1

Njega je sinoć u Atlantic Cityju pobijedio brazilski borac Bruno Cappelozza, i to nokautom nakom nepune minute u oktagonu.

Delija je kao favorit ušao u ovaj meč. Dobro je krenuo u borbu, ali napravio je ogromnu grešku i ušao je u razmjenu udaraca sa 31-godišnjim Brazilcem.

To ga je na kraju koštalo. Cappelozza ga je brutalnim udarcima nokautirao i napravio je veliko iznenađenje.

Delija je tako znatno smanjio šanse da osvoji milion dolara na PFL turniru, dok je Brazilac ekspresnim nokautom došao do šest bodova.

Hrvatski borac će imati težak zadatak da se vrati u igru. Ovo je za njega žestok i neočekivan nokaut, no ranije je prolazio kroz teške periode povreda i sigurno da zbog poraza neće posustati.

Posljednji poraz Delija je doživio još 2015. godine od Marcina Tybure. Od tada je zbog povreda odradio samo tri borbe i imao je niz od tri pobjede.

Nedavno je potpisao ugovor i s UFC-om. Trebao se boriti protiv Ciryla Ganea, ali je ova borba propala zbog problema sa ugovorom koji je imao sa PFL-om.

Težak poraz doživjela je i crnogorska borkinja Julija Pajić, koja je u prvoj rundi tehničkim nokautom izgubila od Larisse Pacheco. Ovo joj je bio prvi poraz u karijeri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...