"SB" NA PRESSU: Online koncertom “Pod gustom krošnjom” zatvaraju se Dani općine Centar (FOTO)

Najavljujući treći dogođaj, online koncert "Pod gustom krošnjom", frontmen benda “Tajni gaz” Adnan Kukuruzović kazao je da su odabrali 11. maj zato što je to rođendan Đorđa Balaševića.

  • Kultura

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Iz JU Centar kulture i mladih općine Centar Sarajevo danas su na konferenciji za novinare najavili tri kulturna događaja kojima će zatvoriti obilježavanje Dana općine Centar.

Prvi je izložba "Negdje na kraju zatišja", posvećena Želimiru Altarcu Čičku, za koju je direktor JU CKM Armin Omerović kazao da je jedna od top pet izložbi koja im je u srcu najdraža.

Dodao je da su dizajn izložbe uradili Emir Operta i Amina Abdičević, a producentica je Edina Gugać.

Izložba će biti otvorena u nedjelju, 9. maja, u 18 sati.

Drugi događaj je objava rezultata i dodjela nagrada za sedmi fotokonkurs "Boje moga mjesta", na koji je stiglo oko 400 radova iz cijele BiH, a treći događaj je live i online koncert "Pod gustom krošnjom", posvećen Đorđu Blaševiću, u saradnji s bendom "Tajni gaz” u produkciji JU CKM.

Govoreći o izložbi koja je posvećena Želimiru Altarcu Čičku, bas-gitarista i kompozitor legendarnih “Indexa” Fadil Redžić, koji je bio vrlo emotivan, prisjećajući se vremena s Čičkom, kazao je da se na svakoj slici izložbe koju gleda, Čičak smije.

“On je 'Indexe' jako zadužio svojim pjesmama. Čičak je, jednostavno, sarajevska ikona i legenda i sve nas je zadužio”, naglasio je.

Dizajner izložbe Emir Operta kazao je da se susreo s velikim izazovom kako život i rad Čička kroz fotografiju smjestiti u jedan galerijski prostor i kako pomiriti emocije.

“S druge strane imamo temu koja je rokenrol, koji je sam po sebi jako dinamičan i šaren. Rezultat toga i akcent ove izložbe je zid, jedna linija koju čitavu ovu priču prezentira na jedan decentan način. Na liniji u datim momentima oživljavamo čitavu priču s video i audioprezentacijom kako bi posjetitelji što bolje mogli tu emociju doživjeti”, istaknuo je Operta.

Najavljujući treći dogođaj, online koncert "Pod gustom krošnjom"“, frontmen benda “Tajni gaz” Adnan Kukuruzović kazao je da su odabrali 11. maj zato što je to rođendan Đorđa Balaševića.

Bend broji osam članova, a u svom sastavu imaju gotovo sve instrumente koji se pojavljuju na originalnim snimcima Balaševićevih pjesama. U produkciji JU CKM bit će organiziran live i Facebook live koncert sa početkom u 21 sat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...